Een backgammon koffer bevat een mentaal stimulerend bordspel

In de backgammon koffer zit een spel dat mentaal stimulerend kan zijn, omdat het je kan aanmoedigen om je telvaardigheden aan te scherpen. Telvaardigheden kunnen zeker van pas komen in het leven. Zij kunnen tot hoger-betaalde carrières, een gevoel van voltooiing, en een algemeen gevoel van welzijn leiden. Eén van de goede dingen over backgammon is dat het je kan helpen deze vaardigheden te oefenen door het spel te spelen. Leren hoeft niet saai te zijn. 

Het spel in de backgammon koffer kort uitgelegd

In de backgammon koffer een spel dat door twee spelers wordt gespeeld. Elke speler verplaatst stukken rond een bord. De spelers gooien met twee dobbelstenen om uit te vinden hoe ver hun stukken in één beurt kunnen bewegen. De winnaar van een spel is de eerste die alle stukken helemaal rond, en van het bord krijgt.

Het spel is asymmetrisch opgezet. De looprichting van wit is tegen de klok in, terwijl de looprichting van zwart met de klok mee is. Er is geen voordeel voor een van beide partijen door deze asymmetrie.

Sommige stukken (voor elke zijde) beginnen al in het thuiskwadrant, en sommige stukken moeten hun weg helemaal rond maken. Stukken kunnen tijdens het spel teruggestuurd worden naar hun startpositie. De worp met twee dobbelstenen introduceert een willekeurig component in het spel, maar Backgammon is in principe een spel van strategie.

De gebruikelijke speeltijd is ongeveer 15-30 minuten, voor een enkel spel (dat kan worden gezien als een lange “hand” van een kaartspel). Een algemeen kampioenschap of ronde backgammon bestaat uit een aantal doorlopende afzonderlijke spelen, met de betrokkenheid van punten, een “verdubbelingsblokje,” en andere complicaties.

Geschiedenis

Het spel heeft een lange geschiedenis. Spellen die erop lijken, worden al duizenden jaren gespeeld. Archeologen die opgravingen deden in een plaats genaamd Burnt City in het hedendaagse Iran hebben delen gevonden van een spel dat op backgammon leek. Zij hebben 60 stukken gevonden om mee te spelen, en twee dobbelstenen. Zij konden aantonen dat het spelgerei dateert van rond 3000 voor Christus. Deze stukken zijn ongeveer 100-200 jaar ouder dan een ander spel, gevonden in Ur, in Mesopotamië.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *